Nog 22 nieuwe dubbeldektrailers bij bpost

Tot nu toe heeft bpost 16 dubbeldektrailers gekocht. De tweede fase van dit investeringsplan zal het aantal opleggers van dit type verhogen tot 38 tegen eind 2024. De nieuwe Van Eck dubbeldektrailers hebben allemaal een beweegbare laadvloer en zonnepanelen op het dak die de energie leveren voor de laadvloer en de laadklep.

bpost begon in 2020 te experimenteren met dit type van oplegger. Dubbeldektrailers met beweegbare vloer en zonnepanelen kosten tot drie maal de prijs van een gewone trailer maar ze leveren een belangrijke bijdrage aan de ecologische transitie van bpost. De totale laadcapaciteit van één rit verhoogt met 60% omdat een dubbeldekker plaats biest aan 69 containers in plaats van 44 in een standaardoplegger. Daarom zijn er minder ritten voor nodig en komen er minder vrachtwagens op de weg.

Deze dubbeldekkers lijken aan de verwachtingen te voldoen. bpost kondigt nu aan dat er 100 dergelijke trailers in dienst zullen komen tegen 2030, op een totale vloot van 349 trailers. Zij zullen standaardopleggers vervangen en maken het mogelijk om het aantal ritten en afgelegde kilometers tegen 2030 met 30% en tegen 2040 met zelfs 40 % te verminderen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo