Ecar stelt in Brussel 3 wereldprimeurs voor

Ecar, de eerste Belgische fabrikant van elektrische voertuigen, heeft op het Salon in Brussel drie 100% elektrische wereldprimeurs voorgesteld. Waaronder één bedrijfsvoertuig. Ecar is trots op zijn Belgische afkomst en het salon in Brussel vormt dan ook het perfecte kader voor de lancering van een nieuw gamma dat klaar is om op de markt te worden gebracht. Tijdens de Motor Show Brussels 2015 werd al een eerste prototype voorgesteld maar dit keer krijgt het publiek niet minder dan drie modellen te zien. Het gaat hierbij om de E333a, een stadswagen met drie zitplaatsen en een actieradius van 150 tot 300 km, de E332r, een luxe roadster met lederen binnenbekleding en een actieradius van 300 km en de E311u, een licht bedrijfsvoertuig met een laadvermogen van zo’n 1.600 liter voor een actieradius van 150 km. Ecar laat weten dat de basisprijs 20.000 euro bedraagt en preciseert dat die prijs in Vlaanderen dankzij een premie van 4000 euro nog lager kan liggen. Volgens de constructeur bedragen de kosten met een leasing van vijf jaar ook minder dan die voor een kleine stadswagen en dit dankzij het zuinige brandstofverbruik, de fiscale voordelen en de lage onderhoudskosten. Ecar wil in 2017 50 exemplaren verkopen. De serieproductie, in samenwerking met een industriële partner, is voorzien voor 2018 en het is de bedoeling dat tegen 2020 al 500 voertuigen zijn geproduceerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo