Kilometerheffing : TLV stelt lijst op met de te verbeteren punten

Gisteren heeft TLV opnieuw de te verbeteren punten besproken met Satellic en Viapass. De lijst met verbeterpunten blijft lang, toch zijn er gelukkig al zaken ten goede aangepast. Zo is TLV blijven aandringen op de vlootfactuur om de administratieve last te laten dalen. Deze is er sinds december. Daarnaast is de stroom aan onterechte boetes grotendeels gestopt door het onophoudelijk protest van TLV bij de regio’s. Lode Verkinderen (Secretaris Generaal TLV): “Daarnaast werden er nog een tiental andere punten besproken. De belangrijkste hierbij waren de volgende:

  1. De mogelijkheid om op de OBU zelf een reset uit te voeren zodat technische problemen opgelost kunnen worden zonder dat een wissel noodzakelijk is.
  2. Daarnaast hebben we gehamerd op het feit dat het afhalen van een OBU nog steeds te moeilijk is voor de gemiddelde gebruiker. TLV blijft aandringen om snel een alternatief voor de servicepunten aan te bieden wanneer de OBU niet functioneert. Dit kan perfect door de gebruiker de route uitzonderlijk online te laten boeken, dan wel door uitzonderlijk een dagvignet aan te kopen wanneer de OBU defect is. TLV blijft dit op het hoogste politieke niveau verdedigen
  3. We merken dat het niet steeds duidelijk is dat een OBU rood geworden is. Het moet dan ook duidelijker worden voor chauffeur én vlootbeheerder wanneer er een probleem is zodat de nodige stappen genomen kunnen worden.
  4. TLV vroeg ook dat er verschillende niveaus zouden mogelijk zijn binnen een account, zodat een chauffeur wel een nieuwe OBU kan afhalen maar bijvoorbeeld geen financiële info kan raadplegen”, aldus Lode Verkinderen.

Daarnaast is er volgens TLV ook reeds onduidelijke communicatie geweest over het al dan niet verplicht terugsturen van de kabel en de batterij bij de teruggave van een OBU. De spelregels veranderen terwijl velen de batterij en kabel niet meer hebben, is onaanvaardbaar, vinden ze. Dit wordt verder bekeken door Satellic. De regels kunnen voor TLV in ieder geval niet gewijzigd worden voor de OBU’s die werden uitgeleverd voor de datum waarop de nieuwe regels gecommuniceerd worden. Begin maart wordt de lijst opnieuw geëvalueerd en TLV rekent er op dat de volgende updates verdere beterschap zullen brengen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo