LIVE STUDIO: ecocombi’s in België… en over de grenzen heen

Wanneer een ecocombi-gebruiker (Filip De Clercq) en een kandidaat voor het Waalse project (Jean Vincent) elkaar ontmoeten, zijn ze het over veel dingen eens. Zoals: we moeten een tandje bijsteken om ons voor te bereiden op de concurrentie van onze Duitse en Nederlandse buren. Filip De Clercq: “Het heeft redelijk wat tijd gevergd om alles technisch en administratief in orde te krijgen. Er zijn 200 dossiers ingediend waarvan zes zijn goedgekeurd, en er rijden maar twee ecocombi’s in Vlaanderen rond. Dat zegt genoeg… Voor de rest verloopt alles vrij vlot, ook bij de klanten.” “Maar als de ecocombi’s de grens over mogen, vrees ik dat de Belgen aan het kortste eind zullen trekken.” Jean Vincent: “In Nederland rijden er al 1800 LZV’s. Waarom hinken we in België altijd achterop?” “Wij waren bereid om vijf ecocombi’s in te zetten, maar aangezien we rond de kerktoren moeten blijven, zullen we het maar bij één houden.” “We zullen veel ecocombi’s met een Nederlands kenteken op onze wegen zien en maar weinig met Belgische nummerplaat…” https://youtu.be/OOOR1lShn-c

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo