Renault Trucks doet tests met 3D-printen om motoren lichter te maken

Om tot kleinere en lichtere dieselmotoren te komen, voeren de ingenieurs van Renault Trucks momenteel testen uit met driedimensionaal printen. Het is de bedoeling dat die techniek, waarbij het materiaal laag per laag wordt aangebracht, de traditionele fabricage gaat vervangen (die het materiaal in één groot blok produceert). Het procedé van het 3D-printen werd al bij meerdere stukken van een prototype van een 4 cilinder-motor DTI5 Euro6c toegepast. Volgens Damien Lemasson, projectleider bij Renault Trucks, zou het gewicht met 25% verminderen (120 kg) en de 3D-geprinte onderdelen zouden al meer dan 600 uur met succes op de testbank hebben doorstaan. Ook het aantal onderdelen die nodig zijn om een motor te produceren zou zo met 25% afnemen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo