Vervaeke neemt Van der Lee over

Vervaeke doet een strategische acquisitie door zijn Nederlandse collega Van der Lee over te nemen. Vervaeke is nu goed voor een omzetcijfer van 110 miljoen EUR, 700 trekkers, meer dan 1000 tankopleggers en ongeveer 900 medewerkers. Met een omzet boven de 50 miljoen euro en 400 medewerkers verspreid over zes vestigingen, waaronder een in Temse, is Van der Lee een belangrijke logistieke dienstverlener in gevaarlijke goederen. Beide bedrijven leveren logistieke diensten aan de (petro-)chemische industrie. “Beide familiebedrijven hebben dezelfde missie en dezelfde waarden, en dat was een belangrijke factor voor deze acquisitie”, luidt het bij Vervaeke. “Van der Lee heeft een uitstekende reputatie en een uitzonderlijke klanttevredenheid. Na de overname zal de firma haar eigenheid behouden.” Van der Lee was verkopende partij. “Frans Van der Lee heeft geen opvolger. Voor ons was dit een unieke opportuniteit om ons werkterrein en ons dienstenaanbod uit te breiden”, vertelt Nicolas coppieters (sales manager bij Vervaeke). Naast een hoofdzetel in Delft telt Van der Lee nog vestigingen in Roermond, Veendam, Rheinberg (Duitsland) en Temse (België). Dankzij de overname dekt Vervaeke nu de belangrijkste chemische cluster van Europa (Ruhrgebiet – Antwerpen – Rotterdam) met een netwerk van 12 sites. “De acquisitie van Van der Lee is een unieke kans om onze activiteiten in Nederland en Duitsland verder te ontplooien en meer diensten aan onze klanten te kunnen bieden.”, zegt Frederic Desrumeaux (CEO van Vervaeke). Frans Van der Lee is ook zeer tevreden met deze ontwikkeling : “De samenvoeging van beide bedrijven stelt mij gerust. Op deze manier kunnen we onze internationale logistieke dienstverlening optimaal voortzetten.” De toekomst van de Belgische vestiging van Van der Lee is nog onzeker. “In eerste instantie verandert er niets. We moeten eerst veel van elkaar leren en goed samenwerken”, gaat Coppieters verder. In Temse werken er een 18-tal mensen.    

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo