BE-Trans heeft gisteren tijdens de Transport & Logistics Awards de Truck ICT Award uit de brand gesleept. Het bedrijf uit Geel investeerde de afgelopen jaren fors in ICT-oplossingen en kreeg de meeste punten van de jury. Deny Logistics en DBT Logistics eindigde respectievelijk tweede en derde. De IT betekent in het vervoer vanzelfsprekend de software eigen aan het bedrijfsbeheer, maar ook de communicatiemiddelen tussen bedrijf en voertuigen, tussen het bedrijf en zijn opdrachtgevers. De Truck ICT Award heeft tot doel een in België gevestigde onderneming te belonen die haar eigen vrachtwagenpark beheert en een uiterst doeltreffend ICT-beleid (hardware, software en telecommunicatie) voert. Deze prijs geniet de steun van Scania en van Young & Partners. Resultaat 2017 1        BE-Trans 2        Deny Logistics 3        DBT Logistics De winnaar in het kort BE-Trans heeft de afgelopen jaren onder andere zijn administratie sterk vereenvoudigd en geautomatiseerd. Zo wordt op de dispatching iedere vracht op de voet gevolgd via een track & trace systeem waardoor de dispatcher een duidelijk overzicht krijgt van alle geplande ritten. Bovendien worden de transportdocumenten (wekelijks 2000 stuks) allemaal ingescand. De gescande barcodes, die gekoppeld zijn aan het document, zorgen ervoor dat alle documenten weggeschreven worden naar de juiste map mét de juiste bestandsnaam. Alle noodzakelijke documenten worden zo aan de bijhorende rit gekoppeld. Opzoeken van documenten of andere info werd zo serieus vereenvoudigd. Ook de klant kan deze info bekijken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo