François Bellot wil van België eurolab maken inzake autonome voertuigen

Gisteren heeft federaal Minister van Mobiliteit François Bellot bij de Verenigde Naties aangekondigd dat hij van België het Europees laboratorium van de nieuwe technologieën voor autonome en geconnecteerde wagens te maken. Daar België één van de landen is waar de verkeersoverlast het zwaarst is vormt een versnelde ontwikkeling van nieuwe technologieën en van mobiliteitsdiensten een prioriteit voor François Bellot: “Dit moet bijdragen tot het verhogen van de verkeersveiligheid, tot het halen van de internationale klimaatdoelstellingen, tot het teweegbrengen van een radicale mentaliteitsverandering (noodzakelijke voorwaarde voor een modal shift), en tegelijk tot het verminderen van de congestie op onze wegen zoals onder meer in Nederland is gebeurd. Verder staat de ontwikkeling van deze technologieën evenwel ook garant voor economische groei en tewerkstelling in België!”  Binnen deze context zal het recent opgerichte interfederaal expertisecentrum een grote rol spelen, door eerst een ITS-actieplan voor de mobiliteit van de toekomst te finaliseren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo