Van Moer Distribution zet in op MAN

Van Moer Distribution (deel van Van Moer Logistics) blijft op MAN vertrouwen en kocht onlangs 38 trekkers MAN TGX 18.420 EfficientLine 3. Toen Van Moer Logistics vijf jaar geleden Wambacq-Peeters van Delhaize overnam werd de firma omgedoopt tot Van Moer Distribution. Toen schafte het bedrijf MAN TGX 18.400 BLS trekkers met lage cabine aan. Deze keer kiest Van Moer Distribution voor een hogere cabine en een D26 zescilinder met 420 pk. Opnieuw werden testvoertuigen van andere merken ingezet en kwam MAN als beste uit een verbruikstest. Volgens MAN verbruikt de MAN TGX EfficientLine 3 in vergelijking met de EfficientLine 2 6,35 % minder diesel. “Voor het verbruik gebruiken we MAN Telematics”, zegt Wim Willocx. “Dat opvolgsysteem houdt per chauffeur en per voertuig het verbruik bij. Iedere zaterdagavond krijg ik de gegevens doorgemaild en ik bezorg ze dan aan de chauffeurs die onmiddellijk kunnen zien op welke punten ze hun rijstijl nog kunnen verbeteren. Het motiveert hen ook. Sommigen bellen zondag al om te vragen of ik hun rapport van Telematics kan bezorgen. MAN Telematics houdt rekening met het gewicht van het voertuig en met het type rit dat de chauffeur deed. We vergelijken bijvoorbeeld met hetzelfde werk dat de chauffeur de week voordien deed of met de ritten van een collega die hetzelfde werk deed.” CEO Jo Van Moer apprecieert de aanpak van MAN bij de aankoop. “We hadden bij de eerste bestelling gevraagd welke wagen we voor dit werk nodig hadden en dat heeft MAN prima gedaan. Zo zijn al onze wagens uitgerust met een dodehoekcamera die oplicht als de chauffeur rechts knippert.” Zelf kruipt Jo Van Moer op zaterdag nog geregeld achter het stuur van een van zijn vrachtwagens en dat doet ook zijn zoon Jens (21), die zijn rijbewijs CE haalde op de transportschool.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo