Volvo Trucks Hackathon Challenge geeft startsein van ‘jaar van de vernieuwing’

Volvo Trucks Belux wil samenwerken met derde partijen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Eén van de activiteiten die deze nieuwe aanpak illustreert is de Volvo Trucks Hackathon Challenge die in België op 17 en 18 februari 2017 wordt georganiseerd. Tijdens dit evenement (het woord ‘hackathon is een samentrekking van Hack en Marathon) gaan studenten, start-ups en ontwikkelaars samenwerken om de trajectkost van transporteurs in kaart te brengen en deze kost naar omlaag proberen te halen, door de transporteurs te helpen om meer gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Volgens Volvo Trucks zal dit de mobiliteit op onze wegen ook ten goede komen. Als basis voor al deze ontwikkelingen kunnen deelnemende teams gebruik maken van een breed pallet aan data dat ter beschikking wordt gesteld. De teams moeten ‘out of the box’ denken en kunnen rekening houden met de kilometerheffing, de verkeersdrukte, veiligheid voor chauffeur en weggebruiker, verbruik… Voor mogelijke oplossingen kan gefocust worden op Internet of Things (IoT), Mobiele applicaties, communicatie tussen laders en verladers, communicatie met chauffeurs… Het event start op vrijdag 17 februari om 10u ’s ochtends, en gaat ‘s nachts door tot zaterdag 18u00. De teams ‘pitchen’ hun eigen ideeën tijdens wat een zeer boeiende sessie beloofd te worden. Een internationale jury, die o.m. bestaat uit Minister De Croo, Vice-premier en Minister van Digitale Agenda, zal de ideeën beoordelen op basis van innovatie, haalbaarheid en waarde voor de eindgebruiker.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo