Frankrijk en Spanje voeren de elektronische vrachtbrief in

Na het eerste grensoverschrijdende transport met een elektronische CMR hebben Frankrijk en Spanje nu een nieuwe stap gezet in de richting van de digitalisering van het wegtransport, maar dit keer bij het nationale transport. In de twee landen dekt de vrachtbrief respectievelijk 90 en 65% van de vervoerde goederen. Umberto de Pretto, secretaris-generaal van de IRU: “De dematerialisatie van nationale en grensoverschrijdende vrachtbrieven markeert echt het begin van een nieuw tijdperk in de transportsector. We kunnen niet wachten tot andere handelscorridors op hun beurt digitale systemen gaan gebruiken en ditzelfde soort lanceringen de komende maanden ook in andere landen gebeuren. De digitale vrachtbrieven dragen bij aan een grotere doeltreffendheid en transparantie van de transportoperaties.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo