Mogelijk dit jaar nog nieuw proefproject met ecocombi’s in Vlaanderen

UPTR heeft aangekondigd dat er mogelijk dit jaar nog gestart wordt met een tweede proefproject met ecocombi’s. In 2014 werd een eerste proef opgestart in Vlaanderen voor een periode van 2 jaar. Deze test werd nadien verlengd met nog eens 2 jaar (tot midden 2018). Na talloze overlegvergaderingen samen met het MOW (het departement Mobiliteit en Openbare werken Vlaanderen) en het kabinet van Minister Ben Weyts, mag UPTR nu haar leden informeren dat er waarschijnlijk een nieuw proefproject LZV’s (ecocombi’s) van start zal gaan tegen eind 2017. Het decreet, dat het nieuw proefproject zal toestaan, zal binnen afzienbare tijd worden gepubliceerd. Er zullen maar een beperkt aantal vergunningen worden uitgereikt voor een beperkt aantal voertuigen per onderneming. De vergunning(en) zullen worden toegekend als het dossier van de kandidaat wordt goedgekeurd. De Vlaamse overheid zal eerst nagaan of de opgegeven route/traject door de transporteur geschikt is en voldoet aan de eisen die decretaal zullen vastgesteld worden. De transporteurs zullen in de toekomst, via een officiële website, hun volledig dossier kunnen indienen bij de Vlaamse overheid.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo