Move Intermodal bespaart een ton dankzij nieuwe wissellaadbakken

Move Intermodal investeert in 160 nieuwe ultra licht 45ft wissellaadbakken van Wecon waarop een gewichtsbesparing van 15% werd gerealiseerd zonder de sterkte van de wissellaadbak aan te tasten. Dit verhoogt het laadvermogen met één ton. “Vanuit een kosten- en milieuperspectief gelooft Move Intermodal dat wissellaadbakken een beter alternatief zijn dan kraanbare trailers. Door het leeggewicht van de laadeenheid te verlagen kunnen meer goederen vervoerd worden tegen dezelfde kosten. Dat zal eveneens leiden tot een verlaging van de CO2-uitstoot en een potentiële verhoogde modal shift. Daardoor draagt het bij aan Europa’s transport- en duurzaamheidsdoelstellingen”, zegt Luc Driessen, CEO van Move Intermodal. Wecon en Move Intermodal hebben de vorige generatie wissellaadbakken geanalyseerd.  Geavanceerde computersimulaties hebben de plaatsen aangetoond waar overbodige sterktereserves in de constructie aanwezig waren. Dit heeft geresulteerd in het opnieuw ontwerpen van zware stalen constructiebalken in lijn met daadwerkelijke krachtlijnen en het gebruik van alternatieve materialen, zoals plastics en een nieuw soort zeil. Opmerkelijk zijn de meer dan 1.000 gaten die in de constructie zijn verwerkt. “De nieuwe wissellaadbak zorgt ook voor een kostenbesparing van 4 tot 6% voor verladers die al gebruik maken van intermodaal transport. Wanneer transporten van de weg naar een intermodale oplossing verschuiven kan met deze ultra lichte laadeenheid zelfs een besparing tot wel 20% gerealiseerd worden op de transportkosten van verladers.”, aldus Driessen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo