[OFFICIEEL] Hier is hij dan! De eerste ‘Tesla Truck’ op waterstof

Nikola One. Het klinkt nog een beetje vreemd in de oren, maar deze zogenaamde ‘Tesla Truck’ zou wel eens dé vrachtwagen van de toekomst kunnen worden. Als alles volgens plan verloopt, is hij vanaf 2020 op de Amerikaanse wegen te zien. Of de truck ooit in België (of zelfs Europa) te zien zal zijn, is nog afwachten. Transportmedia publiceerde eind november al een artikel waarin geruchten de ronde deden dat de Nikola One eerstdaags zou worden voorgesteld. Die geruchten krijgen nu een vervolg met de officiële lancering van het voertuig. De truck zal volledig op waterstof rijden en bereikt met een volle tank een autonomie tussen 1.300 en 1.900 kilometer. Vermogen van 1.000 pk De Amerikaanse voertuigproducent Nikola ziet waterstof als de ideale krachtbron voor de toekomst. De truck heeft een brandstofcel aan boord die waterstof omzet in elektriciteit. Hierdoor is deze wagen volledig uitstootvrij. Het tanken van waterstof zou ongeveer een kwartier duren. Met een batterij van 320 kWh en een vermogen van 1.000 pk lijkt de truck effectief de toekomst van het wegvervoer. Van 0 tot 100 in 30 seconden Technisch gezien zal de geïntegreerde batterij energie opslaan die nadien geleverd wordt aan zes elektromotoren. Met een volle batterij kan de One in dertig seconden optrekken van 0 tot 100 km/uur. Leuk weetje: wie het voertuig nu bestelt, krijgt gratis brandstof voor maar liefst 1,6 miljoen kilometer… https://youtu.be/wLidTCqAAtY

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo