BTB-ABVV neemt transport bij IKEA opnieuw onder vuur

Gisteren werd er in zeven IKEA-winkels actiegevoerd door de BTB-ABVV. De vakbond klaagt de arbeidsomstandigheden aan van de bestuurders die zorgen voor de bevoorrading van de Zweedse meubelgigant die beschuldigd wordt van sociale dumping. De BTB heeft het regelmatig gemunt op IKEA en het transportsysteem dat het sinds 2014 heeft aangenomen. Zo vonden er in juli 2014 en augustus 2015 al acties plaats om het publiek te sensibiliseren. Deze keer was het de bedoeling om de IKEA-klanten bewust te maken van de omstandigheden waarin de bestuurders leven die indirect voor de Zweedse keten werken en van de sociale dumping waarvan de vakbond IKEA beschuldigt. De polemiek draait voornamelijk om het gebruik van goedkope bestuurders door de IKEA-transporteurs via filialen die in Oost-Europa gevestigd zijn. Net als in 2014 en 2015 beschuldigt de vakbond IKEA ervan dat het weigert de dialoog aan te gaan met de Europese Transportarbeiders Federatie (ETF). De Zweedse groep weerlegt die beschuldiging echter en meent dat er nauw op toegezien wordt dat de leveranciers de eigen IWAY-gedragscode toepassen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo