Einride, de Zweedse elektrische en 100% autonome vrachtwagen

Vorige week heeft een Zweeds bedrijf een volledig autonoom wegtransportsysteem voorgesteld waarbij 100% elektrische vrachtwagens gebruikt worden. Het bedrijf hoopt zijn eerste prototype tegen het einde van het jaar te kunnen uittesten en tegen 2020 een vloot van 200 eenheden te kunnen ontwikkelen. Voor het ogenblik gaat het nog maar om een startup die furore maakt, net zoals Nikola One. Einride gaat echter verder dan zijn Amerikaanse tegenhanger, aangezien het voertuig dat het van plan is te ontwikkelen geen bestuurdersplaats meer bevat. De T-Pod wordt immers voorgesteld als een elektrisch voertuig van 7 meter lang dat tot 15 paletten met goederen zal kunnen vervoeren over een afstand van ongeveer 200 kilometer alvorens de batterijen opnieuw opgeladen moeten worden. Geen bestuurder? Het voertuig zou volledig autonoom zijn (op de snelweg) of bestuurbaar van op afstand (buiten de snelweg). In het laatste geval neemt een ‘bestuurder’ een enkel voertuig voor zijn rekening. Einride heeft aangekondigd dat het een netwerk van oplaadpalen wenst uit te bouwen om een eerste test op grote schaal uit te voeren tussen Göteborg en Helsingborg.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo