Viaxxès Sat OBU binnenkort aanvaard in Duitsland en italië?

Er rijden 135.000 vrachtwagens met een Viaxxès Sat OBU over de wegen van het Viapass netwerk. Nu gaat Axxès verder met zijn ontwikkeling op de Europese wegen in het kader van de komende openstelling van de Duitse en Italiaanse markten.  Sinds 1 april 2016 registreert Axxès gemiddeld meer dan een miljoen maandelijkse transacties voor vrachtwagens uitgerust met haar Viaxxès SAT kastje op het Viapass netwerk. Axxès werkt voortaan samen met Phelect om een dienst aan te bieden waarin de Viaxxès SAT kastjes worden geleverd met een eigen accu. Dankzij deze innovatie heeft men niet langer de sigarettenaansteker nodig en wordt het kastje continu gevoed, wat nodig is voor het goed functioneren van de tolbetaling- en geolocalisatiediensten. Verder  voert Axxès onderhandelingen met de autoriteiten en de bedrijven belast met het heffen van de tol op de snelwegen in Duyitsland en Italië om de vereiste formaliteiten vast te leggen voor de certificering van het kastje. “Sinds de oprichting van Axxès hebben wij van interoperabiliteit ons paradepaartje gemaakt. De EETScertificering en onze inzet om zoveel mogelijk netwerken in Europa te dekken hebben als doel onze klanten eenzelfde apparaat en eenzelfde overeenkomst aan te bieden, zodat zij de tol kunnen betalen voor alle landen waar zij rijden. Naast de dienst aan onze klanten blijft onze eerste doelstelling ongewijzigd: ons interoperabiliteitsnetwerk verder uitbreiden om het dagelijkse werk van de vervoerders te vereenvoudigen”, zo concludeert de President van Axxès.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo