Vincent Logistics stapt over op LNG met Iveco

Vincent Logistics heeft 10 Iveco NP 400 trekkers in gebruik genomen die rijden op LNG. Het is één van de elementen die het bedrijf uit Liège in staat stelden de Green Truck Award 2017 te behalen. De groep Vincent Logistics beschikt momenteel over een vloot van 135 motorvoertuigen en 210 aanhangwagens en opleggers. Voor het eerst wordt de stap gezet naar alternatieve brandstoffen. “De voertuigen zullen gebruikt voor ritten naar Nederland, waar we gemakkelijker gas kunnen tanken”, verklaart Jean Vincent. Anderzijds is er een momenteel een project om een LNG station te bouwen in Herstal, dicht bij de hoofdzetel van de exploitatie van Vincent Logistics. De Iveco Stralis NP400 is uitgerust met de Cursor 9 LNG Euro VI motor. Dit is de eerste gasmotor die de kaap van 400 pk haalt en bovendien een koppel levert van 1700 Nm. De motor is gekoppeld aan een geautomatiseerde versnellingsbak met 12 verhoudingen. Met de twee brandstoftanks kan hij een actieradius halen van 1 500 km. Volgens Iveco ligt de TCO van dit model nog eens 3 % lager dan zijn voorganger.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo