ECS neemt activiteiten 2XL over: “Eén Europese logistieke groep creëren”

De logistieke bedrijven ECS European Containers en 2XL hebben een akkoord bereikt om samen te gaan en één Europese logistieke groep te vormen. Daardoor ontstaat een Europese logistieke groep die een pakket van diensten kan aanbieden voor intermodaal transport, warehousing en duurzame logistieke oplossingen voor de geïntegreerde supply chain. Het bedrijf 2XL wordt volledig opgenomen in de groep ECS European Containers. De nieuwe groep zal een omzet halen van ruim 400 miljoen euro en telt meer dan 1.000  medewerkers, waarvan de helft in de Benelux en verder in een tiental kantoren verspreid over Europa. “Terwijl de mobiliteit steeds moeilijker wordt, komt het erop aan om efficiënte, multimodale oplossingen te ontwikkelen met toegevoegde waarde voor onze klanten”, vertelt Pieter Balcaen, CEO van ECS. “Daarnaast zien we onder meer in het Verenigd Koninkrijk een consolidatiegolf onder logistieke bedrijven. En last but not least is er de Brexit: we willen onze klanten, die nu vooral geconfronteerd worden met veel onzekerheid, helpen met een geoptimaliseerde supply chain.” Vacatures Directeur Jean Van den Poel van 2XL zal het samengaan van beide bedrijven mee begeleiden: “We stellen het belang van onze medewerkers en onze klanten voorop. Dit is een unieke opportuniteit om een sterke Europese groep te verankeren in Zeebrugge. Voor de klanten zullen zich nieuwe mogelijkheden openen. Ook voor onze medewerkers geeft dit  blijk van een sterk geloof in de toekomst.” Beide bedrijven van de groep blijven actief in Zeebrugge en op hun andere sites. De komende maanden wordt de nieuwe groepsstructuur verder uitgewerkt en zullen de activiteiten op elkaar worden afgestemd en waar mogelijk geoptimaliseerd. En er wordt gezocht naar nieuwe medewerkers. Er staan tientallen vacatures open, voor zowel truckchauffeurs, magazijniers als hoger geschoolde profielen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo