Het Truckveilig Charter? Dat is tekenen voor veilig verkeer

Bent u op zoek naar een bijzondere actie om bij te dragen aan minder verkeersslachtoffers? Wil u extra inspanningen leveren om het welzijn van uw vrachtwagenbestuurders te verhogen? Onderteken dan het TRUCKVEILIG charter 2017. Met vorig jaar meer dan 3.300 ondertekenaars, waaronder 3.237 chauffeurs en 102 bedrijven, is het TRUCKVEILIG charter ondertussen een gevestigde waarde in de transportwereld.  Dit initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid ondersteunt vrachtwagenchauffeurs en transportbedrijven die graag meewerken aan veiliger verkeer. Zowel werkgevers als werknemers kunnen het charter tekenen en zich engageren om minimaal 7 zelfgekozen actiepunten na te komen. Zo kunnen bestuurders er op toezien dat ze fit en alert achter het stuur zitten, terwijl werkgevers kunnen zorgen voor haalbare rittenschema’s en efficiënte routes. “Sinds 2009 zien we weinig evolutie in het aantal vrachtwagenongevallen en slachtoffers. Sterker inzetten op veiligheidscultuur in de transportsector is dus echt wel nodig. Investeren in verkeersveiligheid loont!’, aldus VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer Als u uw engagementen daadwerkelijk bent nagekomen, ontvangt u op het einde van het jaar het TRUCKVEILIG label 2017. Hiermee kan u uw collega’s meteen laten zien dat u actief meewerkt aan veiliger verkeer. En dat is nog niet alles… De beste inzendingen worden bovendien extra in de kijker gezet tijdens de Transport & Logistics Awards in 2018. Hoe het TRUCKVEILIG charter invullen? 47 bedrijven en 1887 vrachtwagenbestuurders schreven zich dit jaar al in. Wil u zich aansluiten bij deze gemotiveerde groep en kans maken op het TRUCKVEILIG label 2017? Surf dan snel naar www.truckveilig.be en teken voor het leven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo