Kögel presenteert de nieuwe Euro Trailer Mega Rail

Op de transport logistic beurs in München presenteert trailerfabrikant Kögel de Euro Trailer Mega Rail met FlexiUse opbouw en roll-on-roll-off-uitrusting. Deze 1,3 meter langere volumeoplegger is geschikt voor het gecombineerd vervoer. Dankzij zijn FlexiUse opbouw en automatische asaanslagen is de Euro Trailer Mega Rail gecodificeerd voor transport op de T3000 ‘Taschenwagen’ van de Duitse Spoorwegen. Tevens beschikt hij over een laadvolume van 37 europallets / circa 111 m3. Zo combineert hij de voordelen van een volumeoplegger op de weg met de flexibiliteit en de mogelijkheden van gecombineerd vervoer. De Euro Trailer Mega Rail biedt vier palletplaatsen méér dan een standaard Mega oplegger. Op basis van de nieuwste wettelijke eisen in Duitsland is deze langere Mega oplegger uiteraard ook inzetbaar voor gecombineerd vervoer, dankzij een combinatie van zwenkbare asaanslagen en een FlexiUse opbouw. Bij het omhoog klappen van de onderrijbeveiliging en ook door het opheffen van de trailer en het verladen in de ‘Taschenwagen’ activeren de zwenkende assen een automatisch mechanisme dat de asaanslagen via perslucht in de juiste positie brengt. Dit onderhoudsarme systeem zorgt ervoor dat het frame niet op de ‘Taschenwagen’ steunt. Bovendien zijn de opbouwhoogten bij de variabele FlexiUse opbouw vooraan en achteraan onafhankelijk van elkaar afstelbaar. Zo kan de voor de spoorcodificering P400 maximale inwendige hoogte exact worden nageleefd en past de Euro Trailer Mega Rail op elke gebruikelijke T3000 ‘Taschenwagen’ van de Duitse Spoorwegen met een steunbokhoogte van 980 millimeter. Uiteraard is de oplegger ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL, waardoor hij berekend is op transport op snelle goederentreinen met een snelheid tot 140 km/u.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo