De inschrijvingen van de trekkers lopen terug

Febiac geeft gematigde inschrijvingscijfers voor september door. Bij de tractoren zijn de resultaten bijzonder onrustwekkend. Is het een rechtstreeks gevolg van het tekort aan chauffeurs waar zowat alle Belgische transporteurs over klagen? In september 2017 zijn de inschrijvingen van de trekkers maar liefst met meer dan 38% naar beneden gedoken, wat ook de totale inschrijvingen voor de voorbije negen maanden in vergelijking met vorig jaar doet kelderen (- 4,46%). De andere categorieën voertuigen blijven wel stijgen en hebben een positief totaalresultaat van 2,03% bij de voertuigen van minder dan 16 ton en van 16,17% bij de motorwagens van meer dan 16 ton. De inschrijvingen van het getrokken materieel zijn in september dan weer met 5,67% gestegen en voor de voorbije drie kwartalen zien we zelfs een groei van 12,88%.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo