Dayton breidt gamma vrachtwagenbanden uit

Dayton (een B-merk van de groep Bridgestone) lanceert de Dayton D550S stuurband en de D650D trekasband voor lichte en middelgrote vrachtwagens. Dayton mikt op de markt van kosteneffectieve vrachtwagenbanden. Ze genieten de proces- en kwaliteitscontroles van Bridgestone. De nieuwe D550S en D650D richten zich op het segment van lichte (3,5 tot 7 ton) en medium (7,5 tot 16 ton) vrachtwagens. “Deze voertuigen opereren typisch in stedelijke gebieden en op regionale routes en minder op de snelwegen. De nieuwe Dayton vrachtwagenbanden zijn daarom ontworpen voor de uitdagingen tijdens de realisatie van leveringen, zoals bij het maken van korte draaien, bij stoppen en starten en bij frequente korte ritten op de meest uiteenlopende wegdekken” luidt het bij Dayton. Beide banden dragen de M+S (Mud & Snow) en 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) labels. De D550S en D650D zijn sinds oktober 2017 in Europa verkrijgbaar in de belangrijkste maten 215/75R17.5 en 265/70R19.5. Het gamma wordt in de loop van volgend jaar geleidelijk uitgebreid.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo