De Backer pleit voor daling kilometerheffing tijdens daluren

Staatssecretaris Philippe De Backer lanceert het voorstel om de kilometerheffing voor vrachtwagens ‘s nachts significant te laten dalen om bij te dragen aan een daling van het truckverkeer tijdens de spitsuren.

Philippe De Backer had al eerder voorgesteld om de kilometerheffing te laten stijgen tijdens piekuren in stadskernen. Hij zou dit nieuwe voorstel willen koppelen aan een flexibilisering van de arbeidsmarkt : “Ik kijk naar collega Peeters (CD&V), minister van Werk, om hiermee aan de slag te gaan. Zoveel opportuniteiten. Tijd voor een evolutie naar werk en mobiliteit van de 21ste eeuw.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo