Beneparts komt in Nederlandse handen

Beneparts, onderdelenleverancier voor trucks, trailers, bussen en bestelwagens, werd door de Nederlandse Rosebud Holding overgenomen. Hierdoor zal het een zusterbedrijf worden van de Nederlandse verdeler van onderdelen Wijlhuizen. De naam, locatie en personele bezetting blijven onveranderd, maar, zoals Stefan Govers, zaakvoerder Beneparts uitlegt: “We zullen het gamma direct dit jaar kunnen uitbreiden met de trailerbouwdelen dat Wijlhuizen al voert. Ook de digitale Wijlhuizen Connects catalogus en bestelomgeving zullen we gaan omarmen, misschien al eind dit jaar”. Wijlhuizen telt bijna 150 personeelsleden en levert eveneens onderdelen voor trucks en trailers, werkplaatsbenodigdheden en gereedschappen. Beide bedrijven zijn lid van Group Auto en van de groothandelsformule G-Truck. De overname brengt de gezamenlijke omzet een flink stuk in de richting van de honderd miljoen. “Met honderd miljoen euro omzet zit je Europees gezien in de middenmoot en kun je je prima handhaven. Voor de kleineren wordt het een stuk lastiger”, zegt Jim Bronkhorst, directeur van Rosebud Holding.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo