Volvo Trucks start verkoop elektrische trucks in 2019

Vanaf 2019 gaat Volvo Trucks elektrische distributietrucks verkopen in Europa. De eerste trucks van dit type worden dit jaar al in gebruik genomen door geselecteerde referentieklanten. Over welk model het gaat heerst er nog onduidelijkheid. Naast Mercedes-Benz en MAN is Volvo Trucks de derde constructeur die elektrische trucks voor stedelijke distributie zal introduceren. Bij de Zweden zal het echter snel gaan: de eerste trucks zullen dit jaar nog door een aantal klanten worden getest, en de serieproductie zal volgend jaar starten. “Onze technologie en kennis van elektromobiliteit zijn gebaseerd op bewezen commerciële oplossingen die al worden gebruikt in elektrische Volvo-bussen en oplossingen die al in 2010 werden geïntroduceerd in de hybride trucks van Volvo”, luidt het bij de Zweedse constructeur. Volvo Trucks lijkt ook de elektrische truck niet als een stand-alone oplossing te beschouwen. “De voertuigen zelf zijn slechts één factor van wat nodig is voor een geslaagde grootschalige elektrificatie. Overschakelen op duurzame transporten voor de lange termijn is een complex probleem dat vraagt om een holistische aanpak en een uitgebreide reeks maatregelen. We werken nauw samen met klanten, steden, leveranciers van oplaadinfrastructuur en andere belangrijke partijen om het vereiste raamwerk voor elektrische trucks op te zetten”, zegt Jonas Odermalm, Head of product strategy medium duty vehicles bij Volvo Trucks. “Elektromobiliteit is geheel in lijn met de zienswijze van Volvo Trucks voor duurzame stedelijke ontwikkelingen met nul uitstoot op de lange termijn”, zegt Claes Nilsson, President Volvo Trucks.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo