BTB wil veiligheid als prioriteit op snelwegparkings

Naar aanleiding van de vechtpartij met vluchtelingen op de snelwegparking van Groot Bijgaarden kaart BTB-ABVV opnieuw de lamentabele situatie op de snelwegparkings aan en wijst Vlaams Minister van mobiliteit Ben Weyts, die in de Vlaamse regering voor de snelwegparkings bevoegd is, op zijn verantwoordelijkheid.  “Sedert 2007 publiceerden we reeds zeven zwartboeken over de lamentabele situatie op de snelwegparkings. We vragen al meer dan 10 jaar naar meer beveiliging. Maar met halve maatregelen zoals de permanente sluiting van de parking in Westkerke en de nachtsluiting van de parking van Drongen is het probleem niet opgelost. Er is nood aan meer bewaakte vrachtwagenparkings, zoals in Wetteren. Ook de veiligheidscamera’s kunnen beter ingezet worden. En vooral zijn er ook méér patrouilles nodig, want als er nu ’s nachts één ongeval is op de snelweg, zijn er geen patrouilles meer om in te staan op voor de veiligheid op de parkings, zoals bleek in augustus vorig jaar op de E17 op de parking in Gentbrugge toen er daar vrachtwagenchauffeurs werden aangevallen”, aldus voorzitter Frank Moreels.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo