Maxus levert eerste elektrische EV80 bestelauto’s in Duitsland

SAIC Mobility Europe, de Europese divisie van China’s SAIC Motor Corporation, heeft de eerste uitstootvrije Maxus EV80 bestelautos geleverd aan de Duitse leasemaatschappij Maske Fleet. Andere Europese markten volgen spoedig, zegt Maxus. In aanloop naar de brede introductie van het merk in 2019 zoekt Maxus nu al samenwerking met geselecteerde organisaties en fleetowners die de emissie van hun wagenpark willen terugdringen. Pieter Gabriëls, Managing Director van SAIC Mobility Europe, zegt over de Maxus EV80 : “Met een bereik in de praktijk tot 200 km, geen uitlaatgasemissie en een zeer korte oplaadtijd, is de Maxus EV80 een ideale bestelauto voor bedrijven die werken in stedelijke gebieden. Momenteel doen we ervaring op met de auto in de praktijk, zodat we goed beslagen ten ijs komen als we in 2019 het merk in heel Europa zullen introduceren.” Gamma De Maxus EV80 is beschikbaar als gesloten bestelauto en als chassis-cabine. De bestelauto heeft een laadruimte met een lengte van 3,30 meter, een breedte van 1,77 meter en een hoogte van 1,71 meter. Het resultaat is een laadvolume van 10,2 m3, bereikbaar door wijd openende zij- en achterdeuren. Het maximale laadvermogen is 950 kg. De chassis-cabineversie heeft vergelijkbare capaciteiten en kan bovendien een aanhanger trekken tot 750 kg. De EV80 heeft een bereik tot 200 km en kan volledig worden opgeladen in twee uur. Beide modellen hebben een rijke standaarduitrusting, afhankelijk van het type voorzien van parkeersensoren achter, airconditioning en elektrisch verstelbare, verwarmde buitenspiegels.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo