Pakjesvervoer wordt in de toekomst beter omkaderd

Het Transportcomité van het Europees Parlement heeft een ontwerpovereenkomst tussen het Parlement en de Europese Raad goedgekeurd om het internationale pakjestransport transparanter te maken. De overeenkomst zou ertoe kunnen leiden dat de lidstaten die activiteit strenger gaan controleren. Het akkoord wil in de eerste plaats verhinderen dat bepaalde operatoren, gezien de ware explosie van de e-commerce, onwetmatige tariefpraktijken toepassen. De nationale autoriteiten zullen operatoren die onrechtmatig hoge prijzen aanrekenen dus kunnen bestraffen. De Commissie zou de toegepaste tarieven publiceren op een website die voor alle consumenten toegankelijk is. Maar de bedrijven die de pakjes vervoeren zouden de nationale autoriteiten ook op de hoogte moeten houden van de werkomstandigheden van hun werknemers en onderaannemers. De tekst moet nu nog in een plenaire zitting door het Europees Parlement en door de Europese Raad worden goedgekeurd.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo