Remitrans wint de Green Truck Award 2018

Remitrans (Ninove) heeft vanavond de Green Truck Award 2018 in de wacht gesleept. De twee overige laureaten zijn Frans Hendrickx en IMOG. De Green Truck Award wil Belgische vloten bekronen die de milieudimensie het beste heeft ingepast in zijn vlootbeheer en zijn bedrijfsfilosofie in het algemeen, en die bijzondere inspanningen hebben geleverd om hun vloot en het beheer ervan te vergroenen. Deze prijs wordt gesteund door Iveco en Shell. Uitslag 2018

  1. Remitrans
  2. Frans Hendrickx
  3. IMOG

De winnaar in het kort Remitrans, dat eerder al aan het feest was als Transporteur van het Jaar, blijft niet bij de pakken zitten. Het bedrijf uit Ninove is enorm begaan met zijn ecologische voetafdruk. Door de goederstromen optimaal op elkaar af te stemmen, worden er zoveel mogelijk lege kilometers vermeden. Remitrans ontwikkelde bovendien een ongeziene samenwerking tussen verschillende klanten van Delhaize Group, waarbij de logistieke diensten via het spoor geregeld worden. De kilometers die met de vrachtwagen worden afgelegd, worden streng opgevolgd qua verbruik. De transporteur doet meer en meer beroep op voertuigen die gebruik maken van aardgas als brandstof. Remitrans is een absolute voorstander van deze technologie, in die mate dat er plannen zijn om op korte termijn een eigen LNG-station te bouwen. De onderneming uit Ninove wil bovendien heel snel aan de slag gaan met ecocombi’s.      

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo