Renault Trucks heeft in 2017 terrein gewonnen

Renault Trucks heeft 2017 met een meer dan positieve noot afgesloten: 49930 verkochte voertuigen en een stijging van een half punt wat marktaandelen betreft. Bij het segment van de zware vrachtwagens (meer dan 16 ton) slaat het Franse merk zijn grootste slag: waar de markt wereldwijd met 1,4% groeit, kan Renault Trucks een toename van zijn verkoop van 9,1% voorleggen. Tussen de 6 en de 16 ton daarentegen, heeft Renault Trucks wat terrein verloren. Dit is onder andere te verklaren doordat de verkoop van de smalle D-cabine het voorbije jaar werd stopgezet. Dat voertuig was immers goed voor 1,1 punten van het marktaandeel in het segment. Het marktaandeel van Renault Trucks in Europa bedraagt nu dus 8,4% boven de 6 ton en 8,7% boven de 16 ton.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo