Kögel-productnieuws op de IAA

Kögel heeft op de IAA een stand samen met zusterbedrijf Humbaur dat vooral focust op toepassingen voor distributie. Met de Novum komt Kögel met een volledig nieuwe generatie trailers. Humbaur legt de nadruk op gewichtsbesparing en biedt met zijn Flexbox laadvermogens aan tot 1300 kilo in de categorie tot 3,5 ton. Het heeft ook een Flexbox voor vrachtwagens tot 18 ton. De Cargo Novum weegt 5.920 kilogram in de basisconfiguratie, de nieuwe Kögel Mega weegt 6.130 kilogram in de basisuitvoering. Een robot last het chassis van de Novum waardoor de kwaliteit stabiel blijft. De latten kunnen worden vervangen door de Kögel FastFix om de oplegger sneller te laden en te lossen. De Kögel Strong & Go-opbouw voldoet aan de Daimler-richtlijn 9.5 zonder gebruik van insteeklatten. Voor het vervoer van dranken is slechts één rij latten vereist. De Kögel Lightplus Coil van de Novum-generatie heeft 410 kg extra laadvermogen in vergelijking met het voorgaande model. Deze trailer is met een leeggewicht van 5.790 kilogram geschikt voor het transport van bandstaal en coils. Ook de Kögel tippertrailer wint 430 kilo aan laadvermogen door een slimme combinatie van staal en aluminium. Een geïsoleerde versie voor het transport van asfalt is nog niet beschikbaar, die bestaat nog volledig uit staal. Kögel toont op de IAA ook het flexibele containerchassis Port 45 Triplex (4.550 kg) dat uitschuifbaar is achteraan, vooraan en in het midden. De Kögel Trucker Trailer – Kögel LightPlus is er nu ook met een 90 millimeter framehals voor extra binnenhoogte. Een interessante optie bij Kögel zijn de Luxima-lichten die aan de zijkant van de trailer aanfloepen als de chauffeur zijn richtingaanwijzer gebruikt om bijvoorbeeld rechtsaf te draaien. Op die manier zijn andere weggebruikers gewaarschuwd dat het voertuig een manoeuvre uitvoert.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo