Alle winnaars van de Trailer Innovation Award 2019

Traditioneel worden op de IAA de prijzen toegekend voor de Trailer Innovation Award. Er waren ditmaal 68 inzendingen van 36 bedrijven uit 14 Europese landen. De prijzen worden toegekend door een 16-koppige jury van vakjournalisten uit evenveel landen. Er zijn zeven categorieën. Body

 1. Goldhofer
 2. Delete
 3. SDC

Goldhofer won de eerste prijs met de speciaal voor het vervoer van molenwieken ontwikkelde Bladex oplegger met hefbaar platform. De tweede prijs ging naar Delete voor een containersysteem waarmee werfcontainers kunnen gestapeld worden en per twee vervoerd. SDC ontving de derde prijs met een hydraulisch verstelbare tussenvloer op een huiftrailer. Chassis

 1. Kässbohrer (foto)
 2. BPW
 3. Fliegl

Kässbohrer haalde het hier met een nieuw multifunctioneel containerchassis met achthoekig centraal chassis. BPW ontwikkelde een elektro-hydraulisch stuursysteem voor trailerassen. Fliegl presenteerde een compacte en lichtgewicht CLG-dolly voor het samenstellen van ecocombi’s. Components

 1. Lamberet
 2. Takler
 3. Firestone, Knorr Bremse

De eerste plaats is voor Lamberet met de ErgoWall, een zeer licht bedienbare tussenwand voor multitemperatuur koelvoertuigen. De tussenwand neemt opgeklapt tevens veel minder plaats in. Takler heeft een reservewieldrager ontwikkeld, waarbij het reservewiel veel gemakkelijker bereikbaar is en handelbaar. De samenwerking Firestone en Knorr Bremse is uitgemond in een intelligente luchtvering met elektronische controle van de rijhoogte. Concept

 1. Kögel
 2. Huesker
 3. Talson

Kögel kaapte de eerste prijs weg met het volledig nieuwe Novum opleggerconcept met modulaire opbouw. Huesker presenteerde een kipper met voorzieningen voor het vervoer van vloeistoffen. Talson werd derde met de Trailer Secure Box, een zelfdragende trailer met alle mogelijke beveilingssystemen. Environment

 1. Carrier Transicold
 2. Thermo King/Frigoblock
 3. AddVolt

Allemaal winnaars in de koelsector met een CNG-aangedreven koelunit van Carrier Transicold, een hybride transportkoeling SLXi Hybrid van Thermo King/Frigoblock en een plug-in elektrisch systeem voor koeling van AddVolt. Safety

 1. Krone
 2. BPW
 3. Wabco

De Krone inzending is de Smart Trailer Check die de chauffeur toelaat de trailer te controleren op veiligheid voor vertrek. BPW stelde de iGurt voor een spanband met aanduiding van de spankracht en beveiliging tegen overbelasting. Wabco werd beloond voor de nieuwste generatie van Trailer EBS. Smart Trailer

 1. Schmitz Cargobull
 2. Chereau
 3. D-Tec

Schmitz Cargobull, de pionier in trailerelektronica, biedt via de Smart Trailer 4.0 en het connecteren van alle voertuigcomponenten een totaaloplossing voor trailers. Chereau heeft met de Next een digitale service in het leven geroepen om vlootbeheerders met voertuiggegevens verder te helpen. D-Tec biedt zijn containerchassis nu aan met een on-board weegsysteem om problemen met onevenwichtige belading te verhelpen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo