Chereau lanceert zijn multiplextrailer Next

Chereau stelt op het salon van Hannover een goed ontworpen versie van de Next-koeltrailer voor, die er vorig jaar al als prototype werd getoond.  Het belangrijkste kenmerk van de Chereau Next is het feit dat de organen van de oplegger onderling via de can-bus en een multiplexnetwerk communiceren, zoals bij de trekkers nu ook al het geval is. Op die manier kan Chereau nieuwe functies aanbieden zoals SmartOpen-C (de binnenledverlichting die oplicht bij het openen van de deuren), AirShutter-C (activering van het luchtgordijn en uitschakelen van de koelgroep bij het openen van de deuren) of NextControl (een uniek bedieningspaneel aan de binnenzijde van het koetswerk). Vóór het vertrek voert het systeem ook een automatische controle uit om een eventuele open deur of laadklep, een uitgeklapte trede of een niet-aangepaste bandendruk op te sporen. De Next-trailer communiceert bovendien met de trekker, wat bij de Scania-, Renault Trucks- en Volvo Trucks-voertuigen nu ook al het geval is. Volgens Fanny Droal, de communicatieverantwoordelijke van Chereau, zijn de tests lopende om ook Mercedes-Benz aan die lijst toe te voegen. Chereau onthult trouwens ook de eerste resultaten van zijn Inogam Evo-programma, dat bestaat uit een volledige remake van de carrosserie en van het chassis van de trailer. Het definitieve resultaat van het programma wordt pas volgend jaar op het Solutrans-salon bekendgemaakt, maar Chereau laat nu al weten dat het eigen gewicht mogelijk 400 kg lager zal liggen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo