TVM huldigt 155 belgische Ridders van de Weg

In de Dockx Dome Event Hall te Brussel heeft TVM Belgium 155 nieuwe Ridders van de Weg gehuldigd, waaronder 9 gouden, 46 zilveren en 100 bronzen. De huldiging in België vond plaats voor de 14e keer op rij. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van eregast Marc Herremans die de insignes persoonlijk overhandigde aan de aanwezige gevierden. Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM: “Bij TVM streven we naar minder schadegevallen en meer werkplezier. Dankzij ons veiligheidsinitiatief ‘Ridders van de Weg’ trachten we niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. Dit jaar hebben we in België opnieuw 155 vrachtwagenchauffeurs gevierd die zich op een positieve manier onderscheiden van hun collega’s, door 3, 5 of zelfs 10 jaar schadevrij te rijden. Als je weet dat slechts 3 op de 1000 chauffeurs erin slagen om 10 jaar schadevrij te rijden, dan mogen we inderdaad spreken over werkelijk uitzonderlijke prestaties.” Ook de werkgevers zelf zijn in de feestelijkheden betrokken. Volgens de heer Van Nueten focussen de transportfirma’s alsmaar meer op preventie, en dat werpt zijn vruchten af. “Meer dan de helft van de schades ontstaat nog altijd door manoeuvreren, terwijl dit type schade eigenlijk makkelijk te voorkomen is. Als je weet dat een enkel schadegeval een bedrijf al gauw 2500 euro kost – imagoschade niet meegerekend – dan is het duidelijk dat de werkgevers er ook op economisch vlak alle baat bij hebben om hun chauffeurs te sensibiliseren. TVM werkt actief samen met haar klanten op vlak van preventie en risicobeheer om zo actief de schadefrequentie te doen dalen.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo