Vincent Logistics verdubbelt zijn groene vloot met 10 nieuwe Stralis NP460

Ter gelegenheid van een event waar hij 300 klanten, prospecten, leveranciers, spelers uit de transportwereld en personeelsleden uitnodigde naar de vestiging in Hauts-Sarts, stelde Vincent Logistics de 10 nieuwe IVECO Stralis NP 460 voor. Met deze aankoop stijgt het aantal IVECO LNG eenheden in de vloot van de transporteur tot 20 en het is tevens een bevestiging van het engagement van het bedrijf ten opzichte van groene oplossingen. Altijd zeer aandachtig voor de evolutie van zijn beroep nam Jean Vincent, gedelegeerd bestuurder van Vincent Logistics, al vaker het voortouw om veranderingen in te zetten door te kiezen voor vooruitstrevende voertuigen. Door 10 IVECO Stralis LNG 4×2 trekkers van 400 pk aan te kopen in maart 2017 was hij een pionier. De aflevering van nog eens tien Stralis NP 460 vandaag maakt het hem mogelijk op de ingeslagen weg verder te gaan en transportprestaties te leveren met respect voor de leefomgeving. « Ik heb de markt bestudeerd en heel wat informatie verzameld over de voorstellen van de constructeurs vooraleer mijn keuze vast te leggen », verduidelijkt Jean Vincent. « Het is de ervaring van IVECO met aardgas, meer bepaald voor de voertuigen in het stadstransport, die me er van overtuigd heeft op deze weg verder te gaan. De nieuwste Stralis heeft een autonomie van 1400 à 1600 km en zal door ons ingezet worden in een straal van 400 km. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld voor nachtelijke distributietaken omwille van het lage geluidsniveau ten opzichte van diesels. » De vrucht van grondige arbeid De grondige kennis van de aardgasmotoren en de kwaliteit van de service geleverd door concessiehouder IVECO Gregoor Trucks (Balen) aan Jean Vincent sinds de eerste aankopen waren doorslaggevend in de keuze van de transporteur om zijn LNG vloot uit te breiden. Een evolutie die alles heeft om te slagen volgens John Venstra, General Manager Benelux van IVECO: « Het feit dat een opiniemaker als Jean Vincent investeert in onze LNG voertuigen is een mooi bewijs van vertrouwen. Dat moedigt ons aan om het werk van IVECO sinds 22 jaar om oplossingen op aardgas en biogas te promoten verder te zetten. Met meer dan 25.000 voertuigen in het verkeer zijn wij marktleider in Europa. Die geloofwaardigheid is opgebouwd op basis van kwaliteiten als betrouwbaarheid en duurzaamheid van de motoren, waarvan de ecologische voetafdruk een voorbeeld is. » Ecologisch en economisch De IVECO Natural Power technologie werd al meer dan eens bekroond, dankzij prestaties die gelijk zijn aan die van een diesel, maar dan met 15 % minder CO2 uitstoot, 90% minder NO2 uitstoot en bijna 99 % minder stofdeeltjes. Met een lagere prijs aan de pomp zorgt het inzetten van deze voertuigen voor een verlaging van de TCO per voertuig van 9% voor een voertuig dat ongeveer 120.000 km per jaar aflegt. Economische argumenten gaan hier dus hand in hand met de ecologische voordelen. « Vandaag kan ik mijn klanten aantonen dat het gemeend is met ons groen imago en dat door extra propere voertuigen in te zetten », besluit Jean Vincent. « Dit soort van initiatief zou zich kunnen uitbreiden als een olievlek omdat de oplossingen van IVECO zo performant zijn en het bevoorradingsnetwerk zich positief ontwikkelt. De enige rem die ik op dit moment zie, is de afwezigheid van een stimulans bij de aankoop van deze voertuigen in het zuiden van het land en dat in tegenstelling tot de meeste regio’s die ons omringen… »

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo