ZF mag drones inzetten voor transport binnen de fabriek

ZF gaat automatische drones inzetten voor het intern transport op zijn fabrieksterrein in Friedrichshafen. De Duitse toeleverancier voor de auto-industrie heeft als eerste bedrijf in Duitsland een vergunning gekregen om drones voor dit soort doeleinden te gebruiken. De Duitse luchtverkeersleiding DFS heeft haar goedkeuring gegeven. De drones, die tot 30 kilometer per uur kunnen halen en tot vijf kilo (drie kilo netto) kunnen meenemen, zullen sensors, control cards en andere dringende onderdelen vervoeren van het centrale magazijn naar de werkplaatsen. De afstand gaat van enkele honderden meters tot een kilometer. De autonomie van de batterij is 30 à 40 minuten. “Op deze manier kunnen we de logistieke processen binnen de fabriek versnellen,” zegt Frederik Staedler, hoofd van de divisie autotechnologie bij ZF. De drones zullen om veiligheidsredenen vooral over de gebouwen vliegen en over wegen enkel als het moet. Hoewel de vergunning binnen is, moeten nog testvluchten worden uitgevoerd om het systeem te verbeteren. De drones zullen eerst binnen de omheining van het fabrieksterrein blijven, maar ZF denkt ze op termijn ook te gebruiken voor het leveren van onderdelen op moeilijker bereikbare plekken. Mogelijk wordt de technologie later ook verkocht aan bijvoorbeeld pakjesdiensten.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo