Ninatrans overtuigd door de Nikola Tre

De voorstelling van de nieuwe Nikola trucks trok duizenden personen naar Scottsdale, waaronder Benny Smets, de CEO van Ninatrans die al een voorbestelling van tien exemplaren plaatste van de Nikola Tre. Terug uit de Verenigde Staten bevestigde hij dat hij er van overtuigd is een goede keuze te hebben gemaakt.

“Het is het verhaal van de kip en het ei. Nikola beseft dat zonder laadstations de voertuigen niet kunnen rijden, dus ze willen een totaaloplossing aanbieden en gaan dus ook de waterstof-laadstations bouwen in samenwerking met het Noorse NEL. De bedoeling is de eerste stations te bouwen in de buurt van grote transporteurs of grote distributiecentra zodat voldoende afname gegarandeerd kan worden om het station rendabel te maken. Nikola is overtuigd dat de totale TCO van deze trucks lager gaat zijn dan die van diesel. Als je weet dat de diesel veel goedkoper is in de US door de lagere accijnzen, betekent dat mooie vooruitzichten voor de Europese markt met de huidige hoge dieselkost”, zegt Benny Smets.

De trucks (zowel Two als Tre) zullen beschikbaar zijn met verschillende capaciteiten / actieradius), en zelfs ook in electrische versie voor korte afstanddistributie. “Het prototype van de Nikola Two is helemaal klaar en ik heb hem ook zien rijden op het terrein (zonder geluid). Ik had verwacht dat dit een elektrische versie zou zijn, maar de mensen van Nikola die ik gesproken heb, hebben me gegarandeerd dat de rijdende versie een waterstofversie was”, aldus Smets.

Er stond ook een statische Two in Anheuser-Busch kleuren (de filiaal van AB InBev heeft er 800 besteld) en bij de Tre kon men het interieur eveneens bekijken. Benny Smets getuigt: “Het interieur van de Tre kan je enigszins vergelijken met dat van een Tesla. Alles wordt gestuurd via een centrale ingebouwde tablet. De Tre is een mooie truck, veel aërodynamischer dan de gekende merken. Volgens de CEO Trevor Milton zijn de trucks van bij de start van de ontwikkeling voorzien van alle gekende technologie om autonoom rijden mogelijk te maken. Ik meen echt dat Nikola de basis gelegd heeft om hetzelfde te doen voor de vrachtwagensector dan wat Tesla deed voor de personenwagens. Ik ben overtuigd dat op termijn ook de andere vrachtwagenmerken deze waterstof-aandrijving gaan bestuderen als alternatief voor fossiele brandstoffen.”

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo