Belgische transporteurs verliezen nog meer terrein in Duitsland

De halfjaarcijfers met betrekking tot de LKW-Maut tonen aan dat de bijdrage van Belgische vrachtwagens sinds januari van dit jaar met 5,5% is gestegen. Deze stijging is echter maar schijn: de Belgen verliezen steeds meer terrein in Duitsland.

De hogere bijdrage van de Belgische vrachtwagens tijdens het eerste semester is het gevolg van de uitbreiding van de LKW-Maut, die sinds juli van vorig jaar op alle nationale wegen van toepassing is. Op de autosnelwegen gingen de Belgen er met 1,5% op achteruit. De Belgische cijfers moeten trouwens in perspectief worden geplaatst. Toll Collect heeft berekend dat de globale inkomsten uit de LKW-Maut met 19% zijn gestegen in combinatie met 1% meer vrachtverkeer.

Op twaalf jaar tijd is het aandeel van de Belgische transporteurs in de Duitse kilometerheffing gedaald van 1% tot 0,3%.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo