De digitale tachograaf: laatste rush voor de inschrijvingen

De Belgische truckmarkt scheerde in juni opnieuw hoge toppen, maar die schijnbaar goede cijfers kunnen alleen worden verklaard door de komst van de nieuwe digitale tachograaf.

Terwijl de economische conjunctuur lijkt af te remmen en de geruchten over verzadiging van de Zuid-Europese truckmarkt steeds luider gaan klinken, blijft de Belgische markt nog meer nieuwe vrachtwagens aantrekken. Volgens de laatste cijfers van Febiac zijn in juni 1707 trucks ingeschreven. Dat is een absoluut record en betekent een stijging van ruim 76% bij de voertuigen van minder dan 16 ton en van bijna 84% bij de voertuigen van meer dan 16 ton. Voor de eerste zes maanden van het jaar noteert de Belgische markt dus een toename van 17,3% bij de 16 ton. Juni was de laatst maand waarin het mogelijk was om nog voertuigen met de oude digitale tachograaf in te schrijven. Het wordt dus afwachten hoe de cijfers in juli zullen evolueren.

Hoe de markt er echt voor staat, valt misschien beter af te leiden uit de resultaten bij het getrokken materieel: daar daalden de cijfers in juni met 14%, maar voor het eerste halfjaar van 2019 geldt nog wel een stijging van 7%.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo