CNH Industrial scheidt Iveco van Case en New Holland

De holding CNH Industrial, waartoe Iveco behoort, wordt in twee delen opgesplitst: ‘On Highway’ (waartoe Iveco behoort) en ‘Off Highway’, dat de merken Astra, Case IH, New Holland Agriculture en Steyr overkoepelt en de Magirus militaire en brandweervoertuigen bewaart.

Er is een onmiskenbaar verschil merkbaar tussen de rentabiliteit van de twee eenheden: de sector van de landbouwmachines (die de eenheid ‘Off Highway’ wordt) is veel rendabeler dan die van de motoren en wegvoertuigen. Bij de branche ‘On Highway’ vinden we de merken Iveco, Iveco Bus en Heuliez Bus terug en ook de tak FPT Industrial die motoren voor beide eenheden zal blijven produceren.

De scheiding van CNH Industrial in twee eenheden zou tijdens het eerste kwartaal van 2021 effectief moeten worden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo