De Nederlandse transportsector wil 10% vrouwelijke chauffeurs

Om het tekort aan wegchauffeurs aan te pakken, drijft de Nederlandse sector van het wegtransport zijn initiatieven op. Zo vond vorige donderdag in Nieuwegein een Ladies Night plaats waar meer dan 200 personen op afkwamen.

Volgens de recentste cijfers van het sectorale instituut STL bestaat 2,6% van de professionele chauffeurs die in Nederland zijn tewerkgesteld uit vrouwen. Dat percentage zit echter in de lift en de vereende inspanningen van de sociale partners (TLN en VVT bij de werkgeversfederaties en FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen aan vakbondszijde) moeten nog meer vrouwen tot het vak aantrekken. Volgens Elisabeth Post (voorzitster van TLN) en Willem Dijkhuizen (bestuurder van FNV Transport & Logistiek) is het de bedoeling om tot een percentage van 10% vrouwen te komen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo