VPD start met CO2-neutrale distributie in Brussel

VPD, dat zich onlangs in Zellik heeft gevestigd, gaat binnenkort in Brussel van start met een 100% milieuvriendelijke leverdienst. De dienst is opgebouwd rond elektrische bestelwagens en een heel bijzonder type cargofietsen.

“Vanuit onze opslagplaats in Zellik gaan we met elektrische bestelwagens pakjes leveren tot in het centrum van Brussel. Daar hebben we een minihub van waaruit we de laatste kilometer van de levering met elektrisch ondersteunde cargofietsen zullen uitvoeren. Die fietsen zien er een beetje uit als een trekker-opleggercombinatie. De binnenafmetingen van de aanhanger zijn 240 cm op 80 cm, voor een nuttige lading van 250 kilo. Die combinaties hebben het voordeel dat ze op de fietspaden van onze hoofdstad mogen rijden”, vertelde Dirk Van Peteghem ons op het salon Transport & Logistics in Antwerpen.

De nieuwe dienst zou begin volgend jaar aan de klanten moeten worden aangeboden, van zodra de minihub in de stad klaar is.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo