AB InBev bestelt eerste elektrische MAN

De biergigant AB InBev maakt geen geheim van haar ambitie om haar CO2-uitstoot zeer sterk te reduceren. In april aanstaande zal de Belgische vestiging de daad bij het woord voegen met de ingebruikname van de eerste 100% elektrische MAN eTGM. Het prototype van dit voertuig werd vandaag in Leuven voorgesteld en het eerste geleverde voertuig zal deel uitmaken van de allereerste serie van tien 26 ton eTGM’s die MAN zal bouwen na de negen prototypes die hun proefperiode hebben voltooid. Hij maakt gebruik van een 264 kW motor en twaalf Lithium-Ion accu’s voor een totaal van 225 kWh. Volgens MAN zou dit voldoende moeten zijn om een actieradius tot 165 kilometer en zelfs 200 kilometer te bereiken wanneer de omstandigheden een maximale terugwinning van de remenergie mogelijk maken. Voor AB InBev zal deze autonomie meer dan voldoende zijn: dit nieuwe voertuig zal worden gebruikt om bier te leveren in stedelijke gebieden, en de routes die het zal moeten maken, zullen soms niet langer zijn dan 20 kilometer. De MAN eTGM eTGM zal dus twee volledige ronden per dag kunnen uitvoeren. De door MAN aangekondigde oplaadtijden zijn 10 uur op een AC-contactdoos met 32 Ampère en 75 minuten met een snelle DC-lader.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo