De transportprijzen blijven dalen

De resultaten van de Transport Marketing Monitor wijzen op een lichte daling van de transportprijzen: -1,5% voor deze oktober. Die daling wordt versterkt door een toename van 15% van de transportcapaciteit ten opzichte van september dit jaar en ten opzichte van oktober vorig jaar. De resultaten van de Transport Marketing Monitor wijzen op een lichte daling van de transportprijzen: -1,5% voor deze oktober. Die daling wordt versterkt door een toename van 15% van de transportcapaciteit ten opzichte van september dit jaar en ten opzichte van oktober vorig jaar. Het teruglopen van de transportprijzen wordt onder andere veroorzaakt door de zwakke seizoensgebonden schommelingen van dit jaar en door de moeilijkheden waarmee bepaalde sectoren, zoals de automobielindustrie, te maken krijgen. De stijgende capaciteitsindex kan dan weer worden verklaard door een achteruitgang van de chemische en farmaceutische industrie, hoewel de capaciteitsindex in die sector met 40% is toegenomen ten opzichte van september. In een jaar tijd zijn de geregistreerde transporttijden met 6,5% gedaald.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo