100ste Renault Trucks voor Vervoerbedrijf Norbert Maes

Het bedrijf Vervoerbedrijf Norbert Maes (Lichtervelde) heeft onlangs zijn 100ste Renault Trucks in gebruik genomen, een T 480 High. Hij werd geleverd door Garage Vansteeland uit Izegem. Het bedrijf, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de jaren 30, kocht zijn eerste Renault in 1981. In 1990 was Vervoerbedrijf Maes de eerste Belgische firma die een gloednieuwe Renault AE aanschafte. Vandaag telt de vloot 35 trekkers waaronder 24 Renault Trucks. De recentste aankoop, een T 480 High, is tegelijk het 100ste Renault Trucks-voertuig dat sinds 1981 in het wagenpark wordt opgenomen. Pascal Maes vertegenwoordigt de vierde generatie van de familie Maes en leidt het bedrijf. Hij vertelt waar de trouw aan Renault vandaan komt: “We kiezen voor Renault Trucks omwille van de kwaliteit van de voertuigen zelf, maar ook wegens het comfort van de trekkers en de ongeëvenaarde service van Garage Vansteeland. Mon zei het destijds al: ‘je koopt eerst en vooral goede service'”. Vervoerbedrijf Norbert Maes gebruikt twee modellen van het T-gamma: de Renault Trucks T 460 met een 11 liter-motor. Die heeft een laag eigen gewicht en wordt ingezet voor bulktransport in de Benelux en soms in Frankrijk. En dan is er de T 480 High met een 13 liter-motor voor internationale trajecten. Die dient voor koeltransport- ritten voor rekening van Metro en het vervoer van gepalettiseerde goederen met schuifzeilopleggers. “De trekkers met een volledig vlakke koppelschotel bieden onze chauffeurs niet alleen een optimaal comfort tijdens het rijden maar ook wanneer ze de nacht in de cabine doorbrengen”, voegt Pascal Maes er nog aan toe.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo