E-fulfilment: Active Ants (bpost) ontwikkelt XL-magazijn in Roosendaal

Het Nederlandse e-fulfilmentbedrijf Active Ants – dat tot bpost behoort – laat een nieuw magazijn van 20.000 m² in Roosendaal (nabij de Belgische grens) bouwen. Het gaat er een immense Autostore installeren. Het magazijn gaat naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 open.

Het e-fulfilment center krijgt een Autostore-installatie (een goods-to-man systeem met gerobotiseerde wagentjes) van 200.000 bakken en 3 automatische inpakmachines. Die zal miljoenen pakjes per jaar kunnen verwerken voor honderden verschillende webshops. “De output per vierkante meter zal nog efficiënter zijn dan in ons huidig semi-geautomatiseerd magazijn in Nieuwegein”, zegt Jeroen Dekker Managing Partner bij Active Ants.

Het pand wordt momenteel gebouwd door ontwikkelaar VGP Parks. Het komt op 12 kilometer van de sites van het e-fulfilmentbedrijf MCS, dat Active Ants een maand geleden overnam. Alle activiteiten van MCS verhuizen naar het nieuwe magazijn.

De site van Active Ants in Nieuwegein (60.000 bakken) blijft bestaan en krijgt in 2020 nog een laatste uitbreiding naar 80.000 bakken. De site zal hiermee haar maximum bereiken.

Active Ants is een snelgroeiend e-fulfilment bedrijf gespecialiseerd in cross border e-commerce logistiek. Bpost group kocht vorig jaar 63,6% van de aandelen. Het bedrijf wordt geleid door de oprichters en mede eigenaren Jeroen Dekker en Jean Lahaye.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo