Amazon gaat ‘elektrisch’ leveren met Streetscooters

Streetscooter gaat veertig elektrische lichte bedrijfsvoertuigen leveren aan het Duitse filiaal van Amazon. Daar zullen ze worden ingezet voor de levering van pakjes vanuit het logistieke centrum van Amazon in München. Amazon heeft zich ertoe verbonden om de klimaatdoelstellingen van Parijs tien jaar voor de deadline van 2050 te halen en investeert daarom in zijn levermateriaal. De bestelling van de website voor e-commerce betreft veertig StreetScooter Work Box-voertuigen en zestig laadpalen. Die twee aantallen staan los van elkaar: Amazon heeft geen zestig laadpalen nodig om veertig Streetscooters op te laden. Dit betekent dat het nog andere elektrische voertuigen in gebruik zal nemen. Maar wanneer het oplaadinfrastructuur koopt, doet Amazon dit wel voornamelijk bij Streetscooter.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo