EFA-S presenteert een nieuwe elektrische van

Het Duitse bedrijf EFA-S heeft op basis van een Russische GAZ een volledig nieuwe elektrische lichte bedrijfswagen ontwikkeld. Het gamma is nu uitgebreid met nieuwe versies die 750 kg meer laadvermogen bieden.

De basis van de EFA-S E35-serie is een Gazelle van de Russische fabrikant GAZ, maar de gehele aandrijflijn is ontworpen en geproduceerd door EFA-S. Vorig jaar had het Duitse bedrijf al een bestelwagen en een chassis-cabineversie gepresenteerd, maar het gamma is nu uitgebreid met een minibus en een dubbele cabine. Een andere interessante ontwikkeling is dat sommige modellen beschikbaar zijn met een MTM van 4,25 ton, waardoor het laadvermogen met 750 kilogram toeneemt. In Duitsland kunnen deze zwaardere voertuigen ook met een B-rijbewijs worden bestuurd, volgens een vrijstelling die onlangs permanent is gemaakt om de aanschaf van elektrische bedrijfsvoertuigen aan te moedigen. De 3,5 ton versie van de E35 heeft een laadvermogen van 850 kilo.

De basisversie van de E35 biedt een bereik van 200 kilometer, dankzij 80 kWh lithium-ijzerfosfaatbatterijpakketten met keramische scheiders (LFP). “De LFP-cellen zijn bijzonder veilig en maken materialen zoals kobalt en nikkel overbodig. Onze accupacks bieden ongeveer twee keer zoveel energie als momenteel op de markt beschikbaar is”, zegt Bastian Beutel, directeur van EFA-S. Op verzoek kan EFA-S accupacks tot 244 kWh installeren.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo