Featured Video Play Icon

[VIDEOCALL] Containers Maes: “We gaan niet stoppen met investeren”

Containers Maes is sinds de oprichting in 2003 als kleine onderneming gegroeid tot één van de grootste spelers in België wat inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval betreft. Jaar na jaar kent het bedrijf uit Tessenderlo een sterke groei mede dankzij overnames en uitbreidingen. Ook nu is zaakvoerder Yves Maes nog steeds optimistisch: “We verwachten dat de situatie snel zal herstellen.”

Doordat bouwwerven kort na het uitbreken van de coronacrisis gesloten werden, viel Maes Containers terug op een volume van 50 procent. Intussen is de situatie hersteld tot ongeveer 80 procent. “Ik verwacht dat we begin mei weer op ons normale volume zullen draaien. We zien momenteel een switch in ons businessmodel. We hebben nu meer particulierafval omdat mensen hun huis of tuin opruimen. De zaken zijn dus een beetje veranderd maar we denken dat het snel terug normaal zal worden”, aldus zaakvoerder Yves Maes.

Twee controles
Aangezien de activiteiten bij Containers Maes niet stopten, moesten ze snel schakelen wat betreft veiligheidsmaatregelen. “We kregen zelfs al twee controles. We hebben meteen aan alle voorwaarden voldaan. Ons personeel wil ook graag blijven werken. We hebben slechts voor 10 procent van de werknemers tijdelijke werkloosheid aangevraagd.”

Steun van banken
“Bovendien voelen we ook de steun van de banken. Al na week één kregen we telefoon over het uitstellen van kapitaalaflossingen. De overheid en bepaalde banken zijn blijven geloven in goede bedrijven. We gaan zelf ook niet stoppen met investeren. Tenzij onze activiteiten zouden terugvallen naar 50 procent natuurlijk… Maar zo ziet het er op dit moment niet naar uit en ik denk dan ook dat na 4 mei de business weer een beetje zijn normale gang zal gaan”, besluit zaakvoerder Yves Maes.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo